De techniek

Met frequenties weer gezond.
Elk onderdeel in de natuur heeft zijn of haar eigen trillingsgetal of frequentie en de mens vormt daarop geen uitzondering. Onze trillings- of energieniveaus bestaan uit een fysiek, emotioneel, mentaal en etherisch niveau. Deze niveaus kunnen door geavanceerde apparatuur gemeten worden en inzichtelijk gemaakt worden via een computer. Ik werk daarvoor met het B.E.S.T. systeem.

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die het zelfgenezend vermogen van het lichaam activeert en/of herstelt. Het lichaam neigt van nature naar gezondheid en herstel en zoekt altijd naar evenwicht. Natuurlijke behandelmethoden als homeopathie, ondersteund met supplementen en voedingsadviezen bevorderen dit zelfgenezend vermogen. De natuurgeneeskunde richt zich niet primair op het bestrijden van ziekte en het behandelen van symptomen, zoals de chemische geneeskunde dit doet, maar op de oorsprong van de klachten. Door de oorzaak van ziekten weg te nemen, worden blokkades voor zelfherstel opgeheven en voelt u de energiebalans terug komen, die het lichaam weer gezond maakt.

Electroacupunctuur is een combinatie van Oosterse geneeswijzen en Westerse technieken. Uit Europees medisch onderzoek is gebleken dat acupunctuurpunten in verband staan met onze organen en orgaansystemen in het lichaam. Belangrijke groepen van deze acupunctuurpunten zijn met elkaar verbonden en vormen meridianen (energiebanen). Tijdens een behandeling worden de meridianen met het B.E.S.T. systeem doorgemeten. Meridianen zijn de energie bevoorraders van onze organen. Het schetst een beeld van de conditie van onze organen en orgaansystemen het afweersysteem, ons energiesysteem.

Als acupunctuurpunten een zwakke prikkel krijgen wordt dit door de meridiaan doorgegeven aan het orgaan waar het bij hoort. Het orgaan geeft op zijn/haar beurt via de zelfde route een antwoord wat door het meetapparaat (B.E.S.T.) geregistreerd wordt en via een beeldscherm zichtbaar gemaakt kan worden. Afhankelijk van de conditie van het orgaan geeft het apparaat aan of deze normaal, overprikkeld of te zwak is. Aan de hand daarvan meet het apparaat welke frequenties, in de vorm van homeopathische middelen, nodig zijn om de meridianen weer in balans te krijgen zodat overprikkeling of verzwakking oplossen.

Als natuurgeneeskundige stel ik geen diagnose, dit is volgens Nederlandse wetgeving voorbehouden aan artsen.